wytwarzanie makaronów

najlepsze polskie tradycyjne

Makarony

Zakład w swej produkcji bazuje na najlepszych surowcach polskich i importowanych. Od początku naszej działalności staramy się utrzymywać produkcję na wysokim poziomie technologicznym i ciągle udoskonalamy jej procesy.

Producent makaronów

Tagliatelle z kurczakiem i kurkami- Makaron Swojski 500g 9mm

wytwarzanie makaronów

Składniki:

  • 500 g tagliatelle
  • 300 g grilowanej piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 250 ml śmietany 30%
  • 200 g kurek
  • ser parmezan tarty
  • kieliszek białego wina
  • pęczek świeżego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przyrządzenia:

Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Czosnek kroimy drobno i chwilę przysmażamy. Dodajemy kurki, po 5 minutach dodajemy

śmietanę, wino i ser. Doprawiamy solą, pieprzem. Na końcu dodajemy kurczaka oraz szczypiorek. Sos łączymy z makaronem ugotowanym ale dente.

Smacznego!