wytwarzanie makaronów

najlepsze polskie tradycyjne

Makarony

Zakład w swej produkcji bazuje na najlepszych surowcach polskich i importowanych. Od początku naszej działalności staramy się utrzymywać produkcję na wysokim poziomie technologicznym i ciągle udoskonalamy jej procesy.

Producent makaronów

Alla Carbonara-Makaron Krajanka 3mm makaron Swojski

wytwarzanie makaronów

Składniki:

  • 500 g krajanki 3mm makaron Swojski
  • 2-3 żółtka
  • ser pecorino i ser parmezan
  • 250 ml śmietana 30%
  • sól
  • pieprz
  • 200 g boczku wędzonego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przyrządzenia:

Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Czosnek kroimy drobno i chwilę przysmażamy. Dodajemy pokrojony boczek, po 5 minutach dodajemy

śmietanę, żółtka i ser. Doprawiamy solą, pieprzem. Sos łączymy z makaronem ugotowanym al dente.

Smacznego!