wytwarzanie makaronów

najlepsze polskie tradycyjne

Makarony

Zakład w swej produkcji bazuje na najlepszych surowcach polskich i importowanych. Od początku naszej działalności staramy się utrzymywać produkcję na wysokim poziomie technologicznym i ciągle udoskonalamy jej procesy.

Producent makaronów

Świderek Małopolski z suszonym pomidorami i szpinakiem

wytwarzanie makaronów

Składniki:

  • 400 g świderek Małopolski
  • ser parmezan
  • 250 ml śmietana 30%
  • kieliszek białego wina
  • sól
  • pieprz
  • 100 g suszonych pomidorów
  • paczka świeżego szpinaku
  • odrobina orzeszków pinii
  • 200 g łososia wędzonego
  • opcjonalnie połowa świeżej cukinii
  • 2-3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przyrządzenia:

Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Czosnek kroimy drobno i chwilę przysmażamy. Dodajemy pokrojonego łososia, po 5 minutach dodajemy

śmietanę, wino i ser. Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy pomidory suszone, pokrojone drobno oraz wcześniej przysmażony szpinak lub cukinię. Sos łączymy z

makaronem ugotowanym al dente i dekorujemy orzeszkami pinii.

 Smacznego!